Aardappelgratin II

Aardappelgratin II

Aardappelgratin II

Aantal personen: 12

Bereidingstijd:

Ingrediënten

1½-2 kg geschilde aardappelen
2 teentjes knoflookboter
zout en peper
1 liter slagroom

Bereiden

Snijd 1½-2 kg geschilde aardappelen in schijfjes van circa 2 mm. Wrijf een grote ovenschaal in met een teentje knoflook en vet hem daarna royaal in met boter. Leg de aardappelschijfjes dakpansgewijs in laagjes in de ovenschaal.Strooi tussen elke laag wat zout en peper. Schenk er circa 1 liter slagroom over, de aardappelen moeten net onder staan en verdeel nog wat klontjes boter over de aardappelen. Bak de gratin in 1-11/4 uur lichtbruin en gaar in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus